KLUPSKO – POKAZNO

Dragi roditelji, bake i djedovi, prijatelji plivanja!

Pozivamo vas na naše klupsko POKAZNO plivanje na kojem će vam naše plivačice i plivači pokazati što su sve naučili i koliko su napredovali.

SUBOTA 14.12.2019. sa početkom u 17.00 sati

 

PRVI NASTUP ŠIMECA NA HALF IRONMAN-u U KOPRU !!

 

 

 

Dana 22.rujna 2019. održana je utrka srednje dugog triatlona half Ironman u Kopru. Na njoj su se na stazi koja obuhvaća 1,9km plivanja, 90 km bicikla te 21 km trčanja natjecala i dva člana Plivačkog kluba Varaždin.

Edo Šimec je po prvi puta nastupio na triatlonu ove dužine te ostvario izuzetno vrijeme. Ukupnu stazu je savladao u vremenu od 6h i 8 min te se pri tome osobito iskazao u plivačkom i biciklističkom djelu utrke. Nakon izuzetnog rezultata u prvom djelu utke, umor i nedostatak energije je utjecao na nešto lošije trčanje. Vjerujemo da će daljnji treninzi donijeti napredak i u trkačkom djelu utrke na slijedećem nastupu. Edo je zauzeo 116 mjesto od 162 natjecatelja u svojoj kategoriji, dok je u ukupnom poretku od 1.285 natjecatelja zauzeo 774 mjesto.  

Tomislav Đuričin po drugi puta je nastupio na ovoj utrci, te je završio u vremenu od 5h i 22 min, popravivši vrijeme u odnosu na prošlogodišnji nastup za skoro 20 min. Najveći napredak je ostvario u trkačkom djelu utrke, istrčavši polumaraton u vremenu od 1h i 42 min. Tomislav je u svojoj kategoriji od 171 natjecatelja zauzeo 38 mjesto, dok je u ukupnom poretku 268. 

OBITELJ PETEK ZAVRŠILA SEZONU MEDALJAMA U SUKOŠANU

Završetak Dalmatinskog kupa u daljinskom plivanju održao se u nedjelju 25.8.2019.u Sukošanu. Na programu su bile utrka na 4000 m i 1000 m, a na kraćoj dionici nastupila je i naša  plivačka obitelj Petek.

Konkurencija je bila jaka, a posebno obilježje obiju utrka na kraju sezone je bilo uvođenje samo apsolutne kategorije (bez godišta). U muškoj kategoriji Ninoslav Petek osvojio je zlatnu medalju, a Nino Petek je doplivao do srebra. U ženskoj kategoriji Mia Petek je zauzela peto mjesto.

Postignutim rezultatima obitelj Petek iznimno je uspješno ovu sezonu privela kraju te nakon kratkog predaha Ninoslav, Nino, Mia i Karlo započinju pripreme za nove izazove u sezoni 2019.-2020.

PRVI NASTUP LIDIJE ŠANTEK NA 3500m

Već tradicionalno, 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe u Crikvenici, održan je 109. plivačkimaraton Šilo-Crikvenica, dužine 3500 m. Na maratonu je sudjelovalo oko 420 ponajboljih plivača daljinskog plivanja iz Hrvatske i inozemstva, a među njima je nastupila i naša Lidija Šantek.

Zadanu dionicu od 3500m, Lidija je isplivala za 1 sat i 27 minuta te je u dobnoj kategoriji žene 40-49 g. zauzela izvrsno deseto mjesto