O nama

Plivački klub Varaždin osnovan je 1.travnja 2004. godine, a sa radom je počeo u travnju 2005. godine, od prvog dana otvorenja Gradskih bazena Varaždin.
U 20 godina postojanja, kroz klub je prošlo mnogo djece i odraslih koji su naučili plivati te su savladali i usavršili osnovne tehnike plivanja.

Posebnosti kluba su kvalitetan i individualizirani rad, stručni kadar te naglasak na rekreativnom plivanju sa svrhom očuvanja i poboljšanja zdravlja.

Trenutno je u klubu aktivno oko 130 članova svih uzrasta, koji su podijeljeni na slijedeće grupe : početničke grupe (djeca i odrasli), rekreativne grupe (djeca i odrasli), natjecateljske grupe (maratonci i triatlonci) te grupa Vježbe za kralježnicu.
Osim grupnog rada, u klubu je moguće trenirati i putem individualnih treninga, koji su u današnje vrijeme iznimno traženi pogotovo zbog mogućnosti dogovaranja termina te zbog prilagođenih treninga koji su u skladu sa individualnim ciljevima i željama svakog pojedinca.

U klubu je trenutno zaposlena trenerica mag.kin. Irena Srdarević (koja je ujedno i predsjednik kluba) te trener prof. Mijo Sučić. Vanjski suradnik kluba je Nina Srdarević, viši fizioterapeut, koja vodi Vježbe za kralježnicu.